Kebnekaise

Det viskas om en vinterbestigning av nygrens led i vinter... helvete va skoj! jag är så sjukt taggad!



fick även hem mitt TNF VE-25 idag så har slagit upp det på bakgården och det verkar vara i fint skick!!




Innertältet, tror dock jag skall köpa till ett sånt där "nättak" att hänga invändigt




Och med yttertältet uppe...

fan!

Men så sjukt tråkig dag det här blev! var ju så himla taggad att fara å få se åbergsfortet å pusha Zara lite att knäcka sin första 5c grad, vara ute i friska luften, sitta å må gott med en kopp kaffe men icke... kl 08:15 var hon akut tvungen att rycka ut på jobb...

jag blir så deprimerad, har väl alltid vetat att jag är beroende av naturen och den friska luften + att jag är ju så fruktansvärt rastlös att när man planerat nånting som inte blir av så blir man ju knäpp..

Jaja det är ingenting att göra åt saken, bara försöka komma på nånting annat att sysselsätta sig med under dagen =(

Åberget

kl 09:30 idag frågar jag Zara, du ska vi inte fara till åberget idag så får du klättra lite så kan jag hålla ett öga på barnen (Robban, Frans, Ann-sofie och Bettan bor i husvagn där i helgen)
Ja va fan svarar Zara, vi drar! så vi packa ihop lite grejer som snabbast, packade klättersäcken å iväg!

Zara han inte klättra så mkt då det blev sjukt varmt å flickorna led i värmen så hon tog dom och for hem...

Men jag kunde ju inte hålla mig, fan oxå... stå vid en klippa me trasigt knä är inte skoj, så jag hedde mig faktiskt upp 2ggr och klättrade med ett ben... inte det lättaste och det kändes ju inte som världens smartaste grej heller =) Men jag OS ändå Blue Highway 6a+ med ett ben och toprepade för skojs skull Moderna Transporter 5c så det får man väl ändå vara nöjd över??

Nog om mig och över till min underbara flicka Bella som nyss fyllde 2 år... vilken blivande klättrare, hon stod nere vid insteget och skrek/grinade att hon oxå ville ända dit upp!! dom "små boulders" som vi försökte få henne å klättra dög inte alls =) haha så söt unge!



Insteget till Sva problemet, bäst att kalka på ordentligt!



på väg upp!




Halvägs uppe! inte är det de lättaste i gummistövlar men en OS blev det



Vätskepaus





Så himla söt unge =) imorrn skall vi tillbaka dit men då drar vi nog upp på fortet så får Zara prova lite där, och då skall Bella vara me farmor så vi har bara Ronja med oss! blir intressant!

Oplanerad shopping

Anton ringer 5 i 10 idag och säger: det är rea på hägglunds vi måste dra dit... jaa, säger jag typ när då?, anton: ja rean börjar på 5 minuter så jag skall bara springa till chefen å säga att jag drar så far vi, sagt å gjort, 20 min senare var vi på väg, jag Anton, Zara å båda barnen!

och vilka fynd jag gjorde! (hoppas jag då) hehe, nä men jag är riktigt nöjd me mina köp där ALLA plagg var på 50% rea  (Bilder kommer i slutet av inlägget!)

Men först ska vi en video på min underbart duktiga dotter som snart skall bli klätterproffs!
(hon är ju bara 2 år)




VISST är det en blivande klättrare i min unga dotter =)

Och nu till grejerna jag köpte!!




En mkt välbehövlig nyckelring blev det, ett måste för alla klättrare!




3 st vattentäta packpåsar, 2,4 & 8L








Riktigt skön tröja från RÖJK, fleece på insidan 499:- på ½ priset






En Tempo jacket softshell från Marmot för 599:- på ½ priset






Och sist men inte minst en Haglöfs wigo II jacket för 699:- på ½ priset


Det var nog ungefär allt jag köpte, landade på 2119:- för allt, ändå inte så dåligt, nu kanske man håller sig varm under vinterexpeditionsdagarna och isklättringen =)

Egentligen var jag ute efter TNF summit series grejer men allt dom hade kvar var alldeles för stort, men jag är grymt nöjd me det jag köpte så här långt ivf =)

Projekt bouldervägg!

Nu idag som idag är har jag börjat med mitt projekt att bygga bouldervägg hemma i garaget! har ju 3 bilsgarage i öppen planlösning så jag rymmer ju en vägg i porten längst in! Har pratat lite me mange (som har en sjukt fin å stor vägg hemma hos sig) om vad man skall bygga å han pratar ju riktigt varmt om moonboard, och systemet verkar ju sjukt shysst så jag har som bestämt mig för det, enda problemet är ju att man behöver 3.10 i takhöjd och jag har bara 2.55 =( Har som stått i valet å kvalet om jag skall bila upp golvet å göra en "grop" så jag får rätt höjd och nu har jag nog som ändå kommit fram till att det blir att göra de.... ska man ändå bygga kan man göra det ordentligt =)

Har som sagt städat bort en jävla massa grejer för hyllorna som hängde där väggen skall vara, glömde ju dock att ta kort innan jag började men ni får en bild där ivf nån hylla är kvar =)



Och en där alla hyllor och konsoller är nerskruvade.... egentligen bara börja bila nu =)



Bloggar

Diverse bloggar jag följer!


www.Borrbult.nu

(handlar om all möjlig klättring och nyheter här uppe)



www.justanotherboulderingblog.blogspot.com

(The Umeå Show)



www.Joljon.blogg.se


(alipn/mounteenering)

Sändarvädret!

Sändarvädret har nu kommit! på eftermiddagarna så kryper temperaturen neråt
det har slutat regna och så här ser det ut i älvsbyn med vy mot hundberget "kärleksklippan"
Och en bild mot solen och den klarblå himlen!"

Snart vinter...

och då behöver man ju såklart lite varmare kläder när man skall ta sig an isen och snön!




Min nya belay jacka: Outdoor Research Fraction Hoody för kanonpriset på rea 600:- från england
hoppas verkligen att den håller måttet! synd bara att den inte fanns i nån frän neon färg!






Sen blev det 3 olika mössor av samma märke, jag har ALLTID för lite mössor så jag tänkte att jag drar på och beställer 3 olika så får man se om nån är bättre än den andra...
2 av dom kostade 30:- styck och den 3e kostade 60:-
kändes inte alldeles för blodigt...




Sen skickade jag precis in betalningen för mitt
TNF VE-25
och det är ett tält jag VET kommer hålla måttet!!



Nu längtar man bara tills allt är hemma så man får prova =)

Abstinensen sätter spår...

Ja man sitter här hemma med ett pajjat knä och regnet fortsätter att falla hela tiden, man blir helt enkelt tokig av tristress och ovisshet, kommer knät att bli bra? är det rätt diagnostiserat? för jag har fortfarande lika mkt värk, tycker till och med att det blivit lite sämre, knät blir styvare och nu är det näst intill omöjligt att räta ut det.. =(

Men vad gör man då i dessa tillfällen? jo man shoppar loss helt enkelt!



denna tipsade dom om på utsidan!



Denna kastade jag bara med för att...
men jag hoppas den är bra ändå!

Längtan!

sitter ju nu här hemma med ett dåligt knä så man inte kan he sig ut, men längtan sitter ju kvar i kroppen ändå, den känslan är helt omöjlig att bli av med, jag vill ut, jag vill göra saker, jag vill klättra.... det är som att det har satt sig i blodet på mig och jag får abstinens av berg =)

sånna här tider är det bra att youtube finns har suttit och sett master of stone IV, touching the void, the beckoning silence, IMAX Everest och the wildest dreams, eller jag vet inte, egentligen kanske det är dåligt att det finns för det gör så att jag längtar ut ännu mer... hela tiden..

jag har dock fått blodad tand för alpinism, jag vill verkligen prova på det och se hur jag klarar av det, har ju alltid velat pröva (samma som sportklättring) men har aldrig fått tummen ur och gjort det... nu till vintern så vet jag av några stycken som brukar isklättra så det är då en grej att göra i vinter!

nä nu skall jag krypa i säng och hoppas att mitt knä läker fortare än blixen!

och sist ett citat av mallory när han var i USA och en reporter frågade han varför han ville klättra Everest:
"because it´s there" och ungefär så känner jag me, har nog inget bättre svar på det än så!

baah!

det känns bättre och bättre i knät men det känns verkligen inte som att det går fort nog... kan fortfarande varken räta ut det eller böja det och det gör grymt ont än... dock har jag kunnat gå mer "normalt" eller så är det bara inbillning och att jag egentligen bara blivit bättre på halta fram, men man måste vara possitiv och det är ju ändå bajsväder ute så man får se det från den sidan =)

Hoppas bara det blir kanonbra kanonfort nu!!

nyss uppstigen

och tro det eller ej men det känns bättre idag, inte mkt men känner ändå en liten skillnad och nu griper man efter dom tunnaste halmstråna och hoppas =)
En bild på en "gamal" boulderskada från mina första veckors klättrande
Och en bild på ett projekt jag började med för ett tag sen, är bara kvar å fräsa lite spår så har man vipps en hemmagjord fingerboard, om den blir bra återstår ju att se men jag hoppas på det ivf! jag menar jag har ju då tid att göra den färdig nu =) man får se nån form av ljus i tunneln =)

skadad...

Varit hos läkaren nu å jag har mest troligt slitit av inre sidobandet i högra knät... Det ska läka ihop av sig sj men hur lång tid är oviss... synd att det var mitt friska knä denna gång bara =( känns så jävla tungt att det skall hända just nu... jag har ju gjort så bra framsteg (enligt mig sj) denna sommar och hade ju verkligen velat bocka av en 7b i år... nu ser det ju faktiskt mörkt ut på den fronten då läkningstiden skulle ta kanske 2-3 veckor och då vet man ju inte vad dom menar med det? att jag kan gå normalt efter 2 veckor eller att jag kan klättra för fullt igen efter 2 veckor...

Har dock fixat ett par solutionskor idag, Jimmy hade köpt ett par för små som är precis i min storlek så jag köper av han dom så får han beställa nya... en liten present till mig sj i all denna misär...

Ber om ursäkt för min håriga kropp men det syns ganska tydligt att höger knä är svullet (taget 2h efter olyckan)
Anders Strömberg på Donkey kong i mörkret igår kväll
Sist men inte minst, som utlovat, en bild på blåsan som Mange pushade mig till!!
den tackar vi för! det är verkligen skoj när folk driver på en och får en att göra saker man inte tror man kan!
sen är det ju alltid kul att visa upp skador och säga hur hård man är :P höhöhö

Big Jim

Har varit på källsberget idag och började köra på big jim en 7a+... jag vet inte vad det var me mig idag, allt gick piss, det kändes skit och jag tog mig verkligen inte förbi kruxet (omän jag ringde Mange och fick den korrekta betan som vi tackar så mkt för) men robban däremot, han flög upp där som en domherre å domderade, snyggt gjorde han det oxå så nu är han OFFICIELLT bättre än mig :D

Prövade kruxet en sista gång innan vi skulle hem å var så lägga upp benet på hyllan men föll av å helvete vad det small till i knät och började göra ont som fan, så nu har jag ett ont knä som sväller mer och mer =( det är bara hoppas det blir bättre. man får hoppas att det blir klättring på torsdag men väderleken lovar 38mm regn den dagen så det är ju å hoppas på för mkt, då går nog inte ens källsberget att klättra =(

och Anders som satte alla enskilda move på donkey kong!! det där är han så sy ihop nästa eller nästnästa gång, riktigt starkt jobbat Anders!!

Som sagt så har jag lite bilder men sladden till telefon är bortsupen... måste fixa en ny så det kommer lite bilder!

dålig update!

jag har varit riktigt kass på uppdatera sista tiden! vi har ju varit värdpar på Nisse och Sofies brölopp så jag har haft totalt fullt upp hela förra veckan, tog mig iväg å klättrade en enda dag på hela veckan å då regnade det för fullt så det fick bli innomhus i piteå!

det var faktiskt inte totalt värdelöst att vara inne en gång omän jag mkt hellre hade varit ute å klängt, men som sagt så var det riktigt givande och det har jag nog Mange att tacka för som var riktigt bra på pusha och trycka ur det sista ur mina stackars fingrar! hade en riktigt fin blåsa på ett finger när vi kom hem, men nu är det såhär att jag supit bort min telefonladdare i helgen så jag kan inte lägga över bilder på datorn, ska fixa detta så fort som möjligt!!!

ser fram emot ikväll då blir det källsberget å prova nå nya leder! paparatzzo och bigjim =)

DWS tävlingen

Var ju å klättrade DWS tävling i Luleå i Lördags, här har ni resultatet





Nöjd med min insats i första kvalet däremot så är ju riktigt missnöjd med andra =(
kunde ha gjort det där 100 resor bättre och redan när jag
landade i vattnet kom jag på hur jag egentligen borde ha gjort, men va fan,
jag har klättrat i 4 månader och får vara nöjd, sikta in mig på nästa år istället!!!

DWS



Som det ser ut nu så tror jag faktiskt jag skall vara med på lördag, mest för att bara delta å stötta dom som fixat tävlingen men framförallt att "mingla" med andra klättrare och träffa nytt folk =)

jag förstår ju sj att man inte kommer komma nå högt upp men det spelar som ingen roll om jag kommer sist eller inte, inte därför jag ställer upp =) kommer bli skitskoj!!

En morgon på källsberget

kl 07:55 imorse var man vid foten av källsberget och då var Mange redan på väg ner för Donkey kong...
satte Donkey på uppvärmingen idag, har ju som aldrig seriöst försökt den men den var inte så hård med den rätta betan =)

sen körde vi Actionman och jag föll från krimplisten för jag var så sjukligt trött och hade ont i fingrarna... nu såhär i efterhand tänker man ju att jag fan ändå borde ha orkat, kanske jag inte gav det 110% ändå? ja dogga då upp till där jag föll å fölföljde leden..

Sen körde vi Godzilla och tro det eller ej, jag satte faktiskt en repeat på den... var så sjukt trött å höll på flyga av flera gånger, redan vid 3e klippet höll jag riktigt på åka av men på nå konstigt sätt lyckades jag ta mig upp =)

Skit bra dag både igår och idag och det tackar vi dom ytterst trevliga Umeå borna för! tack Hasse och Mange! nu ser vi fram emot nästa vecka och hoppas vi får ihop ett pass!!

HAHA!

vad skall man säga? proffsen gjorde oss ju sällskap idag på källsberget och när jag skall till att gå på min "bigger than jim" så säger ju Hasse, men du det där är ju fel led! =) så jag har varit å klängt på plastkens äventyr som är 7b+ =) men skit samma... kanske går på å gör big jim 7a och bigger than jim 7b före jag fortsätter med plastken... men grejen är att jag har lite svårt att släppa nånting som satt sig i skallen på mig, det känns på nå sätt som att jag vill inte ge upp, men å andra sidan kan jag ju sätta som mål att naila plastken innan ute säsongen är över, då har jag ju inte gett upp =)

det var då svinskoj att vara me proffsen å klättra idag plus att jag skall iväg en snabb sesion med dom imorrn bitti oxå =)


RSS 2.0