yxor och lösa stenar

Så då har vi varit iväg på vårat drytooling äventyr på källsberget, var ju min första gång med yxor och stegjärn men helvete va skoj det var!! riktigt roligt.
och blöta blev vi, det pissade vatten på oss hela vägen upp så man var ju totalt genomblöt men det var de helt klart värt!
Svårt att ta bilder när man bara är 2 st, sen att man är totalt genomblöt och har en iphone gör ju inte saken bättre kanske? men det blev ju nån bild ivf =)

Drytooling källsberget

Somnade runt halv 3 sommartid och klev upp med Ronja 0530 vintertid... Inte är man ju jättepigg :) men ser fram emot vad som står på schemat idag! Drytooling på källsberget :) blir första gången jag drar på mig stegjärn och har yxor i högsta hugg :) men det skall verkligen bli skitskoj :)

Jag och Petter kom överens om kl 9... Men vilket kl 9 snackade vi aldrig om, så man får se om han dyker upp vid 8 eller 9 :)


Drytooling på söndag

Branta isen på källsberget blir det, är ju ingen is än men :) blir första gången med stegjärn och yxor, blir förhoppningsvis mkt skoj, hoppas bara man har nån form av talang för det så man har mkt att göra i vinter :)


BWW 2011

Nu blir det helt enkelt en drös med bilder så ni ser ungefär vad vi gjort, vi har ju som tränat och testat oss fram vad som funkar bäst för oss och hur vi trivs med varandra länge i vertikal miljö, jag tycker att allt har funkat helt kanon, jag trivs som fisken i vattnet med Anders och vi verkar komma överens riktigt bra och fördela syslorna på ett naturligt sätt...

vi har tränat på att haula, fira av med väskor, montera portaledge, racka upp vid stand, aidat, rensat med 2 jumar, rensat med jumar och cinch, provat vårat upphängningsbara kök som hängde i ungefär 30 grader fel... skit konstruktion! Ja vi har helt enkelt gjort en massa och man längtar faktiskt redan tillbaka till våran mysiga portta! =)

Soluppgången


Bullens =)


jumar och cinch


Palt frukost


Hissning av haulbags


Porttamys


Anders sprängde bort nå ruttet berg med en kam, stor sten som träffade rakt över snoken...

Blogg appen....

Ja blogg.se har ju släppt en app som man kan blogga ifrån, jag drog ju hem den samma dag den släpptes men altså så sjukt kass app!!! Man får bara felmedelanden, alla bilder läggs in i botten och i mitt senaste så hade den väl lagt till ungefär trippla kort av alla 4 bilder, nä man är riktigt besviken att en så pass stor sida inte kan släppa nånting ordentligt utan bara skit :(


JA hur som hellst så kommer BWW (big Wall weekend) bilderna och lite text upp senare ikväll


I portaledgen

Sådär nu ligger vi här i porttan och myser i mörkret, vad har vi gjort idag då? Jo vi har burit fram våra haulbags, aidat litegrann, jumerat, hissa, spänt upp porttan och sen käkade vi var sin burk bullens med bröd och gurkmajonäs på våran fina lilla hylla... Sen började Anders leda Peter pan på aid... Kopplade in andra stegen på en kam, testade, klev upp och pang så small det lös en sten större än en tegelsten och Anders svissar förbi mitt stand tills det tar stopp... Vilket jävla fall!! Och stenen som sprängdes lös fick han i ansiktet så han började blö...
Ja det gick då bra i slutändan och sen blev det för mörkt för att fortsätta...

Så nu ska vi fortsätta mysa på här 27m upp från marken :)


DL imorrn!

Länge sen jag bloggade nu men det har ju som inte hänt så mkt på klättringsfronten, var till läkaren igår så nu är jag uppsatt på en tid att få operera bort min hemska metallplatta i foten som gör att smärtan är olidlig i mina storskor =(

Sen har jag precis packat färdigt nu inför imorrn när det bär iväg till dödlars igen där det kommer bli en hel del aidklättring, själv räddning, portaledge och bullens i bröd i dagarna 2... vi drar vid 9 imorrn bitti så får man se när man är hemma på söndag, ska försöka uthärda i mina storskor så man får prova att klättra i dom oxå, smärta är ju bara vekhet som lämnar kroppen så det är bara bita ihop

mitt mål med helgen är att lära mig och bli bättre på allt! jag hoppas ju få möjlighet att göra nån riktigt bigwall här framöver, Anders är ju oxå sugen så jag hoppas att vi skall vara så få ihop det snart, det blir kanon hur som hellst att få öva tillsammans i helgen och fila på det som behöver slätas till, hoppas han inte skäller allt för mycket på mig för att jag råkar göra nå galet =) ska försöka ta en massa kort och kanske jag är så blogga imorrn kväll från telefonen ett kort inlägg =)

hoppas bara att man inte har glömt nån viktig detalj i klädseln eller hårdvaran, däremot måste måste måste jag spara ihop pengar så jag kan köpa en ny ryggsäck... den jag har är alldeles för liten, den är trasig och den är helt enkelt KASS!!! 

nästa helg!

ja nu börjar man verkligen längta på allvar.. bara en vecka kvar innan vi ska dra till dölars igen och träna big wall... blir att aida (clean aid så man inte skadar nånting) prova på att rigga upp och haula, smälla upp porttan och sova i den (riktigt trevligt att få prova på det)sen blir det nog genomgång av lite av varje matnyttigt... ja det skall då bli hur skoj som hellst!!

Varit ute och tittat på lite projekt i alperna oxå att bestiga till sommarn (hoppas jag får med mig Anders =) och jag fastnade direkt för berget Dom... vet inte varför men det tilltalade mig bara estetiskt, tyckte det var vackert och kände direkt ett sug av att se mig på dess topp =) det är inget svårt berg men kanske bra att börja lite lättare?? hur som hellst var det vackert!


Boulderväggen

Kanske blir en sån här i garaget?


Dödlars igen!

Såg att rubriken på senaste inlägget var fel, skulle ju såklart vara DL och inte källsberget!
Hur som hellst så var jag å Anders iväg igen igår till dölarsberget och det blev att bocka av 3 leder, jag ledde 3 pitcher å Anders ledde 3, det var bara nån plusgrad i luften och jag tror berget var minus... fingrarna domnade bort och man kände inte alls vad man tog i =) men jag gillar ju att leva lite on the edge =) var lite spännande där på en av lederna när det kändes som jag hade lite runout och fippla in en kam... var ju från jättebra grepp men ändå, spännande när man är kall =)
Anders mitt uppe i en diskussion =)
image description
vy vä från stand
Mitt 3 punkts stand
image description
Utsikten åt höger
utsikt från pitch 1
Sen tränade vi att fira med Y slinga, kan ju vara riktigt bra att veta hur man ska göra om det nu skulle bli en skarp situation... sen var det ju rent ganska socialt oxå =)
image description
jag fick vara offer
image description
hänger å dinglar i Y slinga
image description
Big Boss!!
sen är det ju oxå så att eftersom jag inte haft nå pengar att bygga min bouldervägg av så har ju det projektet legat vilande, men så beslutade jag mig ju för att lägga ut ögonstenen på blocket, en amazon från 62 som jag fick såld nu för 10 000:- så nu blir det att påbörja bygget om några veckor =)

Källsberget med Anders

Ja då har vi varit iväg, stod startklar halv 8 imorse och väntade på skjutsen, det har varit en kanondag verkligen, Anders har varit underbar med ett enormt tålamod och svarat på mina 10 000 frågor som jag ville veta, men så är det ju när man klättrar med livet som insats, man måste ju fråga först, lite jobbigt köra try and error stilen :S

Lett nån repa gått som 2a nån repa men vi har fått mkt klättring idag och ett underbart väder, en kanon kamrat som lärt mig massor, nån mys stund och riktigt genomblöta gympadojjor! Kanon kanon med andra ord hela dagen!

Som vanligt glömde jag ju att ta nå kort :( måste bli bättre på det där!


DL

nu bär det iväg med Anders mot Dölarsberget... solen har kastat sina underbara strålan in genom fönstret och det har varit glasklart ute, nu släpper frosten från marken och dimman har krypit sig som ett tjockt moln uppåt... det blir en kanonfin dag idag!!! hoppas på fin klättring och att det inte är allt för blött!

RSS 2.0