dålig uppdatering

Varit riktigt dålig på att uppdatera här på senaste... Har ju blivit lite klättring i garaget, proffsen från söder har ju varit här och visat vart skåpet ska stå... Blev nått nytt problem projekt som mange och Micke ritade upp så man har nått att bita i här framöver =)

Varit en sväng på stor kanis oxå.. Kassa förhållanden men en mkt trevlig dag av pulsande... Tyvärr är den enda bas som finns ett rejält islager och 40cm puder på det, så en sväng och halva sluttningen lossnar... Dom som åkte sist hade bara isig stenhäll kvar att ta sig ner på...

FA på Hundberget

redan i slutet av förra is säsongen så var jag och rekade på Hundberget och hittade 3st isfall som jag tänkte att dessa går nog klättra nästa år (det var ganska sent på säsongen och all is var solskadad och rutten då Hundberget är en sydvänd klippa)Men så idag drog jag och Aron förbi där och kollade och det var definitivt klättringsbart! så jag rackade på och startade på fallet längst till vänster, det svaigare av dom. det var en hel del kartongis här och var men det var inte något bekymmer, det fanns gott om bomber placeringar och klättringen var njutfylld, isen följer nästan en couloir, typ en ränna och jag och Aron var överens om att det var en riktigt fin tur! antingen bygger man stand i träden 4m före det isen slutar eller så går man upp tills isen tar slut för att sedan fira av på abalakov... (eller så gör man som jag och mantlar upp och pulsar snö till närmsta bästa träd, dock kanske inget att rekommendera då det blev en del repdrag... leden döpte jag till pepparkaksgubben och den är ca 25m lång, ca WI3 När vi kom ned så rackade jag på igen för att gå på nästa fall, (det vänstra av tvillingfallen) ett fall som håller 85-90 graders lutning dom första 15 metrarna för att avslutas dom sista 5 metrarna på lite tunnare is i ca 75-80 graders lutning, sen kommer du upp på ett snöfällt där det står 2 perfekta träd att bygga stand i och fira av... mitt på fallet kommer du in som bakom isen där du är så vila lite för att sedan stiga ut och där kan du få ganska överhängande klättring... Detta isfallet var väldigt mäktigt att klättra och jag tyckte det var riktigt fin klättring även här i 20 välsäkrade metrar. jag och Aron var lite oense om grad så därför säger jag att det är ca WI 4+ detta fallet döpte jag till "Aequitas" det betyder översatt till rättvisa eller jämställd... och det högra fallet har jag namngett till "Veritas" som betyder sanning... har dock inte hunnit klättra detta än så jag kan inte claima FA på det..... ÄN! :) vägbeskrivning: du kör upp till huvudväggen på Hundberget där det varit ett militärförråd förut, sväng in där och håll klättrarens höger så kommer du parkera bredvid en grön större Boda eller ett garage... sen följer du stängslet tills det tar slut, då har du nått ett snöfällt som du traverserar snett upp åt höger, väl där ser du fallen framför dig... du behöver inga snöskor eller annan utrustning... anmarsen tar 3-4 minuter beroende på hur sugen du är :)

tack alla mina underbara klätterkompisar!!

jag fick min första julklapp i år idag, helt oväntat faktiskt och jag blev rörd!! tusen tack mina kära vänner!! ni är ju för underbara!!vad ni däremot inte vet är att nästa gång ni är hit ligger dyrt en "klapp" och väntar på var och en av er.... egentligen är det inte till er men ni får bruka den.... kan nån gissa vad det är???

3 åk till...

provade att filma uppifrån för att se hur det såg ut... sjukt svårt att åka när man håller upp en stav sådär, höll på falla redan vid första svängen =)
 
 
 

offpist kanis 15 dec 2012 from Johan Norén on Vimeo.


Offpist kanis

det var grymt.... helt underbara förhållanden! tyvärr så kände jag att jag inte orkade göra nå mer seriöst än att lägga upp klippen såhär... känns så tråkigt när man har så dålig kamera... men man tager vad man haver =)
 

ispremiären

äntligen, äntligen har jag fått knacka lite is!!! det är så sjukt roligt! åh jag vill klättra varje dag, is är helt underbart!!

blev en dag på det flacka fallet med den lilla vertikala gardinen högst upp... bra uppvärmning inför säsongen, har ju även lite hemliga saker för mig i år... vi får se vad som händer

luciabouldring

och så bjöd jag in alla på luciabouldring med glögg, pepparkakor och ädelost... 6 tappra dök upp i lyan och vi hade en riktigt riktigt trevlig afton!! tack alla!!

RSS 2.0