packningen

Sådär nu har jag slängt ihop lite grejer inför helgen å börjat packa... tillkommer lite mer grejer + all mat för 4 personer.... det blir en hel del grejjer =)

Nu är det bara 2 dagar innan vi åker

Onsdag kväll bär det iväg! Ska bli sjukt skoj, hoppas nu bara att jag är bra till dess, efter Niemisel igårkväll drog jag ett pass me yxorna hemma på väggen och fick för mig att bouldra lite oxå...

La upp en hellhook och när jag belastade den small det till från röven ner till knävecket och det känns idag!! Tror dock att det kommer hinna gå över innan vi far :)

Vet inte om jag skrivit om det men jag drog iväg sj en dag till det branta på källsberget här en dag å "bouldra" lite på isen oxå... Kändes faktiskt bra :)

 


premiären!

bra väder, gott sällskap, god mat och frisk luft... totalt underbart att känna sten under fingrarna igen!!! måste dock jobba på pumpen =)

Utomhus premiär i Niemisel

Idag blir det premiär på MTV väggen i Niemisel, grymt väder idag, solen skiner som aldrig förr tyvärr är det dock lite väl kallt men friskt vågat hälften vunnet :)

Blir både premiär för årets första sportklättring och premiär för mig i Niemisel, aldrig varit dit tidigare så det blir en bra dag hur som hellst :)


9 dagar kvar

Nu är det 9 dagar kvar innan det bär iväg till stora sjöfallet... måste försöka hinna steka av det branta på källsberget till helgen så man blir lite varm i kläderna =)

ang blogg.se och deras app till iphone så har jag skrivit några testinlägg och det är när jag har bloggat från mobilen som det inte går att lämna kommentarer, så jag ska försöka att blogga så ofta jag bara kan från datorn, hade nästan börjat tro att alla slutat läsa min blogg för jag har ju inte fått nån kommentar på länge ;)

kommentarer

Min mor sa idag att hon skulle kommentera min nanopuff här på bloggen men att det inte gick att skriva nån kommentar, så jag började kolla och det är ju typ bara vart 10 inlägg som går att kommentera!?!?!? vad är detta för galet? jag börjar fundera om det är för att jag oftast bloggar från telefonen... har ju appen som heter blogg.se (funkar skit när det är bra, funkar inte alls när det är dåligt) grymt dåligt ivf av blogg.se att utvecka en sån crappy app om man inte kan lämna kommentarer...

Födelsedag

Då har man firat sin bästa födelsedag någonsin, jag tycker sj att jag börjar vara för gammal för att få presenter så jag brukar säga till alla att jag vill inte ha nånting, men det får jag ju ändå vare sig jag vill eller inte, så i år skrev jag faktiskt en önskelista och jag fick typ allt på hela listan!!!

Jag fick aclimas merinounderställ i brynjeformat

Jag fick en PAS 22 (personal anchor system)

Jag fick en Ny sele som går använda till allt!! En B360

Jag fick en BD half dome helmet

Pengar som sponsrade min nanopuff

Ja man kan verkligen inte klaga i år! Men jag tycker ändå dom lagt ut lite väl mkt pengar på en gammal gubbe men jag är hjärtligt och evigt tacksam till allt och alla!

Tyvärr så var det bara hjälmen som hunnit komma men resten kommer nog i veckan så då får jag det! Även beställt 4st BD ice clippers nu är jag mer än redo för laponiaträffen och kötta lite is :)


Nytt inköp

Nano puff och marmot softshell brallor, blev även en mysig 1/4 zip polartec TNF... Men nanopuffen var som det mest behövliga inköpet... Helt supergrym "tröja"


till morgonkaffet?

Men jag slänger även in en varning på dessa 3 filmer, man kan komma att drömma sig bort så hårt att det gör ont! =)

den här filmen blir ett måste att se!!!
Så vackert! man längtar rent till att få sova i PL

 

och lite skidor =)

 


Tälttork

Sådär nu hänger tältet uppe på tork så man hinner få det torrt å fint nerpackat innan det bär iväg på laponiaträffen :)


Stora sjöfallet

det var ju som tänkt att jag skulle fara på DWS tävlingen i Umeå den 3e Mars men jag har mer å mer börjat luta åt att fara på isklätterträffen i stora sjöfallet iställe och igår så fixade jag dom sista detaljerna kring barnen så nu kan jag åka, det enda som är kvar är att söka semester och det ska ju inte vara nå problem!!
vi åker på Ons när jag kommer hem från jobbet, vid 17 tiden gissar jag och kommer hem söndag kväll. Jag Anders och Petter blir det som packar stegjärnen och yxorna å drar iväg för 4 dagars isklättrande, ska bli så sjuukt skoj och att få träffa lite andra klättrare och framförallt så borde man väl hinna utveckla lite mer teknik å bli bättre på att klättra under dessa dagar!!
Vem kan tacka nej till det här?????

Alla hjärtans dag nöje

Eftersom man inte är gjord av pengar och man måste skaffa lite prylar då och då så får man ta till det gamla ordspråket: "man tager vad man haver"

Tyvärr är ju inte alltid vad man haver speciellt bra, hade en TNF hyvent jacka som regnjacka förut med tillhörande byxor. Packade fram jackan idag för att väga den och den vägde in på hela 454g vilket känns oacceptabelt så jag drog fram saxen och klippte bort insidan (nå form av nät) och så klippte jag bort flärpen som man kan rulla in huvan i och då slutade jackan på 339g vilket känns bättre än 454... Dock är den ju inte lika lätt som jag vill den skall vara men det får duga tills vidare :)

Sen vill jag ta död på nästa ordspråk "man slutar aldrig att förvånas" Zara kommer ivf fram och frågar vad jag tar mig till? Jag lättar på jackan svarar jag... Hon säger: men du förstör den ju? Nä säger jag... Sen skakar hon bara lite lätt på huvet å går iväg å gör sitt utan att vara speciellt förvånad att jag sitter på alla hjärtans dag å "lättar" min jacka :)


Hälsans hus

Blev ca 14 replängder på hälsans hus ikväll.... Satan så kopiöst dålig jag har blivit! Men nu har jag då köpt sässongskort så man hoppas ta sig dit ivf 1 gång per vecka och köra mkt replängder me lättare klättring för pumpträningen och köra styrka på hemmaväggen..


Funderar även på att skippa DWS tävlingen i Umeå och dra på isklätterträffen i stora sjöfallet istället, 4 dagars ihållande isklättring är svårt att tacka nej till... Vill ju verkligen bli bättre på det oxå :)


Kåbdalis

I helgen fick vi barnvakt och jag å Zara kunde fira "alla hjärtans dag" lite tidigare i år eftersom vi jobbar på tisdag.
Zara har ju aldrig stått på ett par slalomskidor nånsin i hela sitt liv så vi hyrde ett par under helgen och vilken talang hon är!! Lärde sig att svänga under första åket och sen blev hon bara bättre å bättre, dag 2 åkte hon som ett proffs, inga plogsvängar eller tog upp hela backen utan då var det riktiga slalomsvängar med höfterna, nä hon ska vara jättenöjd, hon var grym i backen!

Sen blev det afterski, bastning å tvagning, grymt god buffé och mys i husvagnen sen, en underbar helg!

Ikväll blir det hälsans hus å lite rep :)


Klättring V 4,5 och 6

Jag har varit jävligt dålig på ta mig i kragen och klättrat dom sista veckorna, är ju svårt ibland när man tjorvat på med läggning av barn i 2h å klockan är 21:15 och man vet att 06:30 är det längsta jag får sova å då har jag varit upp 2 ggr under natten oxå, då är de svårt att motivera sig själv med att gå ner å köra en timme när man knappt orkar se på tv ens...

Men jag ska fasen bli bättre, jag tänker såhär att omän jag bara kör en kvart då är det ju ändå 15min mer än ingenting, plus att man kanske är så hålla motivationen uppe :) ja nä jag vet egentligen inte men de är väl bara köra? :)

Klättring V4: 4h
Klättring V5: 2h (på hälsans hus i Luleå, REP)
Klättring V6: 0,5h


Topptur kanis

Han med en liten topptur till kanis idag oxå, hade ju tänkt mig rackberget men glömt att koppla bilen så det blev en lite snabbare å enklare tur bara

Knalla upp i backen och så åka ner i backen, var så underbart fint på toppen med solen som tog sig precis över krönet och Älvsbyn som låg i dimma, tyvärr så verkar jag klara kölden bättre än min iPhone som dog halvvägs upp och därför kunde jag inte ta nå kort från toppen :(

Så var min toppturs oskuld tagen oxå! En speciell känsla att ta sig till toppen genom att gå :)


En händelserik dag

Direkt Zara slutade så drog vi iväg till Luleå för att klättra rep i hälsans hus, det gick ju ungefär som jag trodde, pump 3000 i armarna.... Men det gav säkert mkt, nästa gång man är i väg kanske det tar längre tid innan pumpen kommer, tyckte det var ett bra pass överlag omän jag klättrade allt annat än snyggt å bra :)

Sen blev det bio, sherlock Holmes och den var helt okej, ganska underhållande :)

Sen när vi kom hem klädde jag på mig mitt softshell ställ, tog sovsäck å liggunderlag å knalla ut till tältet för att testa grejerna, det var -37, tyvärr hade jag ingen termometer i tältet så jag kan inte säga hur mkt det värmdes upp men jag frös då ingenting inatt, var upp å pissa en gång vid 0600 och då var det tydligen under -40, kröp ner igen och somnade om till 0830....
Jag körde med ett liggunderlag av vanlig cellplast, 2 sovsäckar, en superlätt sommarsäck av syntetfoder och en lite tjockare som oxå är i syntet.
På kroppen hade jag ett underställ av merino, ett lager softshell och en dunjacka... Funka klockrent!

Idag hade jag tänkt fara å topptura men det var dimmigt på morgon och hade glömt stoppa bilen i värmaren så jag får nog inte ens igång den.. Jaja det hinns med en annan gång :)

Måste då bara tillägga så söt min underbara fru är, där efter 6 nångång stack hon ut huvudet från sovrummet å ropade å fråga om jag var död :) skönt att veta att hon bryr sig och är orolig :)


Godnatt och godmorgon!


RSS 2.0