Rättelse!

Såg resultatlistan nu och det var bara 20 tävlande i herrklassen... Så det var inte alls 40 st som jag skrev förut :)

Nu får vi se fram emot nästa tävling, DWS i Luleå i augusti, det kommer verkligen bli helt grymt skoj!! Klättra lite, bada lite och ta en eller 2 öl :)


NBM 2012

Så var den lördagen över och fasen vad kul det var!! Poängsystemet gick till som så att klättrade du en 4a fick du 100p, en 5a blev 105p, 6a blev 110 poäng och så vidare, det betyder att om du sprang lite fort upp för 2st 4or då fick du 200p, klättrade du en 8a fick du 170p...
Så tävlingen var inte i svårighet utan mängd klättring vilket jag iofs inte är så förtjust i när jag gillar att nöta ett problem jag tycker är fint :)

Men som sagt det var hur skoj som hellst och en kanondag! Slutade på 10e plats av 40 ungefär å då var jag ändå kanske sämst av alla där :) sen hade jag bar överkropp i 6h ungefär å fy tusan vad jag har bränt sönder mig!! Kanske inte syns så bra på korten men shit... Jag är verkligen inte bra!!

Å till råga på allt klev jag å Laban upp idag kl 9 för att dra på DL så han skulle få klättra vita leden genom DLH, mina fingrar är helt trasiga sen igår, min kropp mår piss och min hud bränner å sen var man lite bakis oxå.... Nä det var verkligen den hårdaste 4an jag gått som andreman på någonsin... Sen körde vi pimpinella, en nybörjar sportled som jag oxå hade stora problem med, kukade ur totalt...

Jaja kontentan av det hela är att jag ändå haft en kanonhelg!! Tack till luleåklättrarna som hade anordnat lördagen på absolut bästa sätt! Kanonjobb har ni gjort!!!


Grattis

Till Laban som sände big Jim igår, Patrik sände rallyplaneten 7c+ och Adam byggare Bob 7c+ på andra försöket...

Sen var Adam så sjukt nära på sända he-man 8a, och Andreas en hårsmån från att få ticka rallyplaneten 7c+

Stort grattis!!


Källs igen

Var å klättrade igår igen, tyvärr kändes det långt ifrån den form jag upplevde i söndags :s men det kanske blir så när man haft en toppendag så är man lite sliten dagen efter...

Körde ivf godzilla som uppvärmning men föll av klantighet på sista greppet,
Sen körde jag actionman, sen fick jag ticka av king kong (6c+) har bara kört den en gång förra sommarn och då föll jag oxå på sista greppet... Ja sen gick jag ivf på bigger than jim men jag var alldeles för sliten och jag var helt degig i skallen oxå, glömde helt betan på en lättare passage före kruxet som jag alltid satt förr och nu föll jag hela tiden... Nä det var bara känna sig besegrad och bege sig hem...

For ut och tog en 5km promenad med Zara istället :) måste nog vila fingrarna en dag typ :)

Robban ville så mkt jag skulle följa på onsdag oxå men jag vågar då inte fråga Zara, jobbar 96h denna vecka å har redan varit borta både söndag å måndag... Nä man måste nog ta sig en ofrivillig vilodag och blicka fram mot NBM i helgen


Big Jim [x]

Sådär nu kan man ticka av Big Jim från listan, denna led som jag haft sån respekt över sen jag slet av ledbandet på den...

Värmde upp på godzilla fram till kruxet 2 ggr efter varandra, sen fick man ticka årets första acent av actionman och sen samma med donkey kong, trodde mig egentligen inte ha nån kraft kvar att göra bigjim men se på fan, kände mig till å me ganska stark på den :)

Ja men då är de bara fortsätta mata en massa leder å ha svinkul! Det blir en bra sommar :)


Första löpturen

Så var första löpturen över... Sprang mkt sakta å lugnt för att prova ut tekniken å ska jag vara ärlig vet jag ju inte riktigt vad jag håller på med :) men jag använde bara i stort sett främre trampdynan och tårna

Och vilken vad dödare... Kanske inte kan gå imorrn... :)


nya inköp

Eftersom mina knän är halvt om halvt totalförstörda så kan jag inte springa eller jogga... det har gått hyfsat nån gång på barkat spår men asfalt är totalt förkastligt... tyvärr har jag ju kondition som en 79 åring och MÅSTE göra nånting åt det... så vad jag gjorde var helt enkelt att jag beställde ett par fivefingers
Just nu körde addnature nån grej att om du köpte dessa skor för 800:- så fick du denna jacka på köpet värde 400:-
Sen idag beställde jag även nå löparthights från sportamore för 229:-
och med denna utstyrsel så räknar jag med att jag får springa sj... Zara lär inte vilja visa sig med mig när jag kommer i mina thighta brallor och fivefingers =)

NBM 2012


Källs igen

Så var å körde några rundor på BJ idag, gick väl sådär... Kändes helt okej ibland och kasst ibland, men mitt stora problem är ju pumpen, som ett brev på posten... Sätter jag krux sektionen så har jag verkligen problem med resterande 4a klättringen till ankaret :( men om nån vecka sitter den nog :)

Adam och Andreas kom förbi å sände hej villt! Alltid kul att träffa andra klättrare och grattis till Adam som på andra försöket sände både plast kens äventyr 7b+ och Luke skywalker 7b+


Andreas på väg mot rallyplaneten 7c+ via Actionman 7a


För en bra sak!!

Jesper Lissmark Hult

Jag är en enhjulingscyklist som cyklade jag enhjuling genom Sverige förra året. Detta gjorde jag för att inspirera andra att förverkliga sina drömmar. 

I år tänker jag bli den första att cykla genom Europa med en enhjuling. Resan går igenom 9 länder och sträckan jag cyklar är 6500 km. Jag kommer cykla tillsammans med min kompis Elin som cyklar en vanlig cykel. 

Under resan ska vi samla in pengar till stiftelsen Friends som motarbetar mobbning eftersom jag har blivit mobbad under skoltiden. 

Genom varje stad som vi passerar, arrangerar vi en Free hugs-kampanj. Det är en social rörelse som erbjuder gratis kramar på offentliga platser till människor som just då råkar befinna sig där. Ett enkelt och trevligt sätt att bryta barriärer och att ett sätt att sprida kärlek. Kramarna är menade som vänliga, osjälviska handlingar för att få andra att må bättre. Detta är då väldigt uppskattat. Videoklippet från min förra Free hugs-kampanj fick 20 000 visningar på bara några dagar, se här: http://www.youtube.com/watch?v=i2eardUV7Ow

Vi uppmanar alla att delta i vårt projekt. Ett av våra mål med resan är att alla skall få möjlighet att få vara med oavsett vilken ålder, kön eller läggning man har. Ju fler vi blir som deltar ju roliga blir det. 
Man träffar underbara människor som man annars inte skulle träffa. 

Vi välkomnar alla föreningar att delta oavsett om det är en sportförening eller inte. Vi undrar då om er grupp vill delta i vårt projekt då när vi är i Luleå runt den 2 juli?

Om ni vill delta så kommer vi skriva på vår hemsida att ni har deltagit efter när ni har deltagit.

Ni kan delta på tre olika sätt 
1: Vara med och kramas o sprida glädje
2: Slå följe ett par km eller mil med ett valfritt miljövänligt fordon. T.ex häst, cykel, inlines, longboard. Om man inte har ett fordon så kan man springa en bit iallafall ;) Att röra sig är både bra för kroppen och själen.
3: Alla kanske inte vill kramas eller röra på sig så om ni har en ide på ett tredje alternativ så säg till i så fall :)

Om man inte kan delta men ändå är intresserad ut av projektet så kan man självklart följa oss på facebook. Det är bara att gilla denna sidahttp://www.facebook.com/pages/Unicycling-4-love/151590651610086 så får ni uppdateringar på fb.

Om ni vill veta mer om projektet så kan ni gå in på http://www.unicycling4love.com/ och om ni har några frågor eller ideer så kan ni skriva till mig på fb :)

Ha en strålande dag!! // Jesper

Big Jim och blå boulder

Försökt få med 3 olika herrar att klättra i helgen men alla har varit upptagna med annat :(

Men fick ivf höra att Patrik å Laban skulle vara här från kl 12 idag så när zara kom hem från jobbet droppa jag allt å kasta mig i bilen å for till källsberget!

Dom hade etablera ett topprep på bigjim så va fan jag tänkte att jag kör väl på den då...

Första presset gick ju som jag hade förväntat mig, blekfet som man är, andra däremot gick riktigt "bra" var tvungen hänga å vila några gånger pga min ofantliga pump men hör och häpna jag satte krux sekvensen på andra försöket och det blir med andra ord första gången nånsin jag sätter de! Nä det får jag faktiskt vara nöjd med, och tar man i åtanke att det är 3e gången jag seriöst klättrar ute i år och knappt tränat nått på rep i vinter så tycker jag ändå det är en okej bedrift... Det kändes då så :) bigjim har jag garanterat i sommar!!

Sen for ju Patrik å Laban ganska hastigt så jag tänkte prova på det blå bouldret som är nånstans 6c-7a ich... För min del kunde det lika gärna varit 8b.... Tror jag satte ett enda move å då var jag så hålla det kanske en sekund... Jaja kanske går bättre me spottare och pepp :)


Underbart!!

Hur jag än försöker kan jag bara inte bli less på detta klipp...
jag ser det varje morgon och efteråt är jag bara på så himla bra humör!
sjukt underbart! man blir vääääldigt sugen att hoppa igen!!

Vikten

Tittade på bilderna från förra årets Gaisenjarga resa, sen tittade jag ner på mig sj, sen vägde jag mig....

Nu är det färdigt med god mat å glass, nu får det bli tonfisk å cardio istället... Jag väger drygt 4kg mer än förra året och det är en hel del när du fördelar alla kilon på fingertopparna, jag har ingen kondition å är allmänt slapp...

Nu är det hårdhandskarna som gäller!!


Boulderträff

det kommer hållas en boulderträff i gaisenjarga 15-17 juni, riktigt riktigt fint där uppe, en upplevelse man inte får missa, så ta chansen och träffa en massa andra bouldrare, packa bilen och dra!!


GAISENJARGAhelt underbart!

måste få posta denna igen... är ju bara för underbar =)

NBM

Så är det dags för Norrbotten Boulder Maraton i nya området RIAN utanför kalix och går av stapeln den 26e maj! Semestern är godkänd så det är bara försöka tagga till och försöka ha skoj!

Se till att även DU är ledig och se till att komma!!


Dom tappra

En bättre bild på Petter, Laban, Winroth och jag, dom tappra som trotsade regnet igår...

Hoppas man tar sig ut i helgen nu bara


Källsberget öppet!

Så har vi haft premiärtur på källsberget, det började ju regna å vara dåligt väder men källsberget är källsberget, en trevlig känsla att det regnar runt en men stenen är helt torr :)

Blev mest att toprepa men satan va skoj det var!

Nu är verkligen säsongen igång :)


Hälsans hus

Nu har jag och Anton varit iväg på hälsans å klättrat, det gick verkligen totalt skit för båda 2... Anton fick ont i armbågen ganska direkt och jag led av svår pump... Nä det är ett klätterpass som aldrig kommer gå till historien, allt som har me klättring att göra idag är bara skit... Men, efter regn kommer solsken :)


Norrland uber alles toprope

Så lägger ut ett test av min actioncam, jag kör bara norrlands uber alles på toprep men det var juett test för att få se hur kameran fungerade och jag tycker ändå det verkar fungera helt okej... man kanske måste tänka mer på att titta på det man gör om man nu vill få nå bra filmsnutt =) men tyckte ändå testet blev helt okej =)


Hundberget

Så i fredags drog vi till hundberget och hör och häpna, jag gjorde en årsflash av liemannen och var nära att sätta zorro på första försöket oxå men tyvärr så var jag lite för svag så jag föll på sista movet =)

hur som hellst så tog jag tillfället i akt att prova min nya actioncam (jag lägger upp ett klipp till sen där jag sj klättrar så ni får se ungefär hur det fungerade) men hur som hellst så provade jag att filma Anton där jag stod och säkrade med kameran och då fångar jag ett härligt fall =)
Anton skulle precis klippa 3e bulten och man ser precis före han faller det jag matar ut det sista slacket... sen ser man hur nära marken han stannade, kanske 50cm eller nånting... (till Mamma: det är inte så farligt som det ser ut, omän han hade fallit en meter till så hade han inte gjort illa sig då repet är dynamiskt och töjer sig 33%, man bromsas upp ganska mkt innan man faktiskt stannar av)

Action cam

Har införskaffat mig en billigare actioncam, en rollei 100 som kostade 699:-

Men den gör väl sitt jobb och fungerade ganska bra faktiskt... Följde med ett fäste för styre och ett för hjälm, tog dock sin tid innan jag fattade vad hjälmfästet var för nånting, det var helt enkelt ett elastiskt band med ett spänne på... Ganska kasst med andra ord men det funkade då :)


Dålig uppdatering

Anton kom ju i torsdags så vi drog direkt Zara slutade iväg på dölars och jag började hela säsongen med att leda fikaplattan på kil för jag tänkte ta en genväg och snabbt komma över den psykologiska biten att leda då jag inte gjort det på hela vintern.... Jag var totalt livrädd och det krävdes mkt psyke att hålla tillbaka paniken, så fort jag fick chansen så dunkade jag in pros bra som dåliga.... Det hela slutade då bra och jag tror faktiskt det var bra för mig :)

Sen körde vi ett gäng leder till innan vi packade ihop och drog oss hemmåt

Jonny på fikaplattan och pimpinella


RSS 2.0