expeditionen till keb....

Det blev ett totalt fiasko tyvärr =( men vi hade ändå en ganska god tur =)

Såhär såg ivf mina fötter ut när jag kom hem...

Det kommer en reseberättelse och en liten filmsnutt inom kort oxå...

kebne expeditionen

Så har dagen kommit för avfärd... Kollat lite väder å webbkamera uppe vid kebne och det ser ju inte ut att vara strålande sol och klart direkt.... Dom utlovar snöfall och sikten lär inte vara bäst, däremot så verkade det inte som det skulle blåsa sådär himla mkt och det kan ju vara skönt... Dock hade man väl hoppats på den där toppbilden där himlen är blå och man ser solen gassa på en =)

Men inte är jag nå annat än optimistisk! Vi hoppas på det bästa å får se vad verkligheten säger väl på plats =) alltid går det göra nånting Omän våra planer kanske ändras =)

fortsättning kass bloggare del 3

Jag har även varit i handlartagen... Fick köpa en begagnad transiver av en kompis för 500:- så det blev affär, jag och Aron har även tränat sök och det får man väl säga gick riktigt bra... Vi känner oss trygga med varandra =)

Dock saknade jag sond och så råkade jag bara vara in på addnature s vårstädning och hittade en lätt sond för 300:- som jag klickade hem... Dom hade även rea på snöskor och eftersom jag isklättrar så är jag i stort behov av snöskor då det alltid är ett meck att hålla på låna hela tiden... Så det blev ett klick där oxå...


Sen har faktiskt outnorth sponsrat mig med en actionkamera. Jag skulle få en Gopro black edition men det var en massa strul fram å tillbaka men i slutändan blev det en hobo jib 4 som damp ner i brevlådan... Verkar vara en bra och gedigen kamera men den är mkt större å klumpigare än Gopro och väger nästan 100g mer... Kanske låter lite men det är vikt som skall bäras + att den känns osmidig på hjälmen... Men det blir ändå skoj att prova den i kebne... Gratis är gott säger dom väl?


fortsättning kass bloggare del 2

Som sagt... Det har hänt mkt och istället för att skriva det längsta blogginlägg lägger genom tiderna så delar jag upp det lite =)

Ivf så börjar resan till kebne närma sig med stormsteg, jag och Aron har gjort packlistor och jag har även hunnit med att provpacka det mesta av utrustningen, en del grejer kom inte med men jag märkte ivf att allt kommer rymmas i ryggsäcken och fått en fingervisning om vikten... Vi har försökt banta ner packningen så mkt som möjligt, ett exempel är att vi skippar innertältet och tar bara det yttre och en 1, 5 x 2,2m presenning att ligga på istället... Där sparar vi några gram... Klätterutrustningen är minimalisk men ska duga gott åt det vi ska göra... Jag tar bara ett liggunderlag (neoair) som inte är speciellt varmt, jag tar inte med mig nå kläder som ombyte förutom ett par sockar (blir att vända kallingarna efter halva tiden =) ja men ni förstår vart jag vill komma... Det blir ingen resa i lyxens tecken =)

Vad ska vi göra då? Ja planen är att skidra in från nikka å förbi fjällstation för att göra BC halvvägs upp till kebne... Sen är planen att göra en vinterbestigning av nygrens led, kamvandra över till sydtoppen för att sen ta oss tillbaka och skidra triangeln på nygrens ner... Förhållandena styr såklart våra val så ingenting är skrivet i sten, men orginaltanken är då det ivf =)

Vi far nu på onsdag efter jobbet för att sova vid bilen under en tarp i nikka och ha bra utgångsläge på torsdag... Beräknad hemkomst är söndag kväll
kass bloggare...

Ja det är väl så att vi har våra ups and Downs i olika saker, för mig just nu är det väl att uppdatera vad jag håller på med...

Det har då hänt och gjorts en massa på sista tiden så jag borde haft mkt att skriva om, men men...

Jag kan börja med min kropp... Jag vet att jag legat på latsidan, blivit lite klättring om ens nån... Jag har inte tränat nå Annat heller för den delen utan bara suttit i soffan och tryckt onyttigheter om kvällarna. Detta resulterade ju såklart i en rund och go mage, noll kondition och en slöhet som smyger sig på och gör det svårt att hitta nån motivation till nånting förutom då att skynda till bilen för att hinna på affären innan dom stänger å köpa ostbågar...
Men det var en dag där för kanske 3 ve kor när jag råkade ställa mig på vågen, 74,9 pannor... Inte vägt så mkt sen jag gick grundskolan =(
Jag ska på en "expedition" till kebne där jag ska bära 25kg packning och skidra med slalom skidorna och hudar över 2 mil första dagen till BC... Jag började inse att det här håller fan inte... Nu är det börja träna som gäller och sluta äta skit...
Nu har det nog gått 3 veckor och jag har inte lagt om kosten nå... Är det plättar med sylt, grädde å socker till lunch då äter jag det... Däremot äter jag ingenting efter middagen och ingenting därimellan... Jag har även tränat kanske 4-5 ggr per vecka å nu väger jag "endast" 70 prick... Men jag känner mig starkare å mer uthållig =)

Här är ivf en film som visar en del av den träningsform jag använt mig av: https://vimeo.com/m/63695238

Men jag har även försökt att så ofta jag kan bära ryggsäck, jag har kört nå form av styrke/aerobics pass i garaget... Armhävningar, situps, utfall, benböj m.m.


testade GoPron som jag fått låna lite

klippte ihop en skitfilm bara... men den visar ivf en del av hur jag har tränat inför keb expeditionen som går av stapeln om exakt 7 dagar... altså nästa onsdag..
 
har även äntligen fått tummen ur och skaffat vegas igen så nu kanske man är så klippa ihop liite bättre kvalla på filmerna ivf... =)
 
 
 

GoPro test.... fulfilm 3000 from Johan Norén on Vimeo.


hjälp klättersverige stoppa nätmobningen på 8a.nu

Nu är det kanske hög tid att lägga ner sitt konto på 8a.nu! Gör som jag och flytta över din ticlist från 8a till 27crags (eller annan självvalt sida) redan idag och visa därmed att vi stödjer inte och vill inte ha nånting att göra med den smutsiga nätmobningen på 8a.nu som pågår för egen vinning och hela klättersverige drabbas!!

Läs mer på: www.borrbult.nu/2013/04/natmobbing-i-hetluften.html?m=1


Skriv under på: www.skrivunder.com/v/12687414/989NVT

RSS 2.0