Hundberget med Tobbe

Tobbe har som velat prova på å klättra så idag drog vi iväg mitt på dagen till hundberget för att göra smörballen och den andra 4an... Gick riktigt bra, gjorde dom först på toprep sen ledade han faktiskt den lättare av dom! Inte illa pinkat omän han är riktigt höjdrädd..

Sen gick vi upp en våning och körde flakes, men det var lite väl luftigt och exponerat för lillpolisen så han fick lite smått panik! Men han tog sig hur som hellst till ankaret och det var ju riktigt strongt jobbat, tror nog det är en framtida klättrare i Tobbe, bra potential och han såg faktiskt riktigt proffsig ut på dom lättare lederna!

Jag ska då fara upp nån dag å bryta lös flaket på flakes, det knakade nå fruktansvärt nu och när jag tog högst upp på det så svajade hela flaket... Totalt livsfarligt om det lossnar när
Man ledar, det får bli en ny led med ny grad!


Källsberget

Var upp igår med motorsågen och rensade stigen upp till berget, har ju blåst omkull nå träd på vägen dit över stigen, men det är då fixat nu!

Sen var jag och kollade potentiella drytoolingleder borta vid isfallet men det är svårt...

Hur som hellst är det då tur man bor i älvsbyn, 2 riktigt bra sportklippor 10min bort från hemma, ett isfall på vintern lika nära... Fint!


Bild från falk

En bild från Falk och en bild på tårtan som lina bakade till vårat årsmöte ikväll... Nu är klubben startad så få se vad som händer nu här framöver :)


Falkberget

Jag, Robban och Anders drog iväg till falkberget igår, känner att jag är ganska begränsad med knät fortfarande, det gör ganska ont ibland medans man klättrar men man försöker som ändå inte tänka på det, men samtidigt är det svårt att verkligen göra sitt bästa...

gjorde hur som hellst en 5a och 2st 6a... var å klämde på förlängningen som är 6c men det var mkt blött här och var och jag är ju inte direkt i form så jag flashade kanske halva förlängningen tills det tog stopp, som att gå in i väggen =) men man känner att det är ganska tungt att klättra låga grader när det är på OS eller FL, man tar nog i lite väl mkt, hänger kvar onödigt länge i dåliga grepp osv. sen är jag ju så ur form att det finns inte =(

Men hur som hellst så verkade det vara riktigt fint där i kalix, synd bara det är så sjukt långt... men nog blir det nån mer resa dit alla gånger! kanske nu inte hinner i år men man hoppas väl på klättra resten av livet så =) haha...

Det viskas och pratas och funderas mkt på att göra nå drytooling leder så jag ska å reka lite imorrn efter jobbet... sen på lördag verkar det bli en trad tur till dölars! det ser jag verkligen fram emot, länge sedan jag trada, bara nu vädret är okej, säkert är det inte de men man får leva på hoppet..

Kommer lite bilder senare men hade ingen kabel med mig just nu...

lite läsning och film =)

Såg en lite halvrolig "serie" på tuben om nå lejda killar som seglar iväg och gör bigwalls FA.. kan vara skoj att se
Och en sida som tipsar om bästa sättet att tejpa fingrarna om du nu behöver det, har provat sj och tycker det funkar skitbra!.  HÄR!!


...Glömmer man kaffekoppen och du är massa förkyld så du inte kan låna polarens kaffekopp då får man helt enkelt lösa uppgiften på bästa sätt!!
(lite söt ändå? me huvan på, surplandes ur ett nalgene lock)King kong

yes igår kl 1600 så drog vi iväg jag å petter till Källsberget, hade lite QDs som skulle plockas ner å så, värmde upp på donkey kong å sen tänkte vi att va fan vi kan ju prova king kong 6C+ eftersom ingen har varit på den förut, petter startade å for iväg upp till där det börjar bli överhängande men kom ner igen, sen var det min tur och iom att han var på den först så blev det ju ett flash försök för mig, leden går ju ihop med slutet av godzilla som jag ju redan gjort 2 ggr i år, klarade hela king kong tills jag kom in på godzilla och hade 2 flytt kvar med händerna till klipp.... 2 FLYTT BARA och jag kukar ur helt... totalt glömt betan och vet inte om jag ska gå me höger eller vänster hand... så jag hänger skitlänge och funderar vilket resulterar i att jag får en runout och megapump och tänker nu måste jag verkligen avacera.. tar nästa grepp men är alldeles för slut så jag glider och faller... 2 flytt från ankaret!!!
känner mig grymt grymt besviken på mig sj där... hade varit roligt att få flasha nånting i den graden i sommar men men... kanske får nya försök vem vet?
Det var då hur som hellst skitbra igår! bra träning, mkt klättring och jag var helt färdig!
i början av king kong
En spread för alla spread älskare
Precis under där överhänget börjar
Jag märker att det är ganska svårt att klättra överhäng nu när jag inte kan lägga omkull höger knä i sidled... inga dropknees och man får tänka på hur man använder det benet hela tiden... jag hoppas ju bara att det ska bli skitbra på en gång men det är väl nu typ 5 eller 6 veckor sen jag gjorde illa mig och det är ju inte alls bra... men jag kan då inte hålla mig från att klättra...
Hade tänkt att fara idag igen med Petter och hans kompis Otto som jag aldrig träffat men va fan det ÖSER ju ner regn =( skit skit skit... Jag märker ju hur underbart bra jag mår och hur glad jag är när jag får vara ute i friska luften och klättra! jag kanske inbillar mig men det känns som jag blivit en bättre människa sen jag började me klättringen, allt känns då bara så bra just nu!
Sen skulle jag ju även hinna med att rensa Papparazzo elefanten men det han bli mörkt så det fick göras i pannlampans sken =)... hur som hellst, Papparazzo elefanten... vad är det för fel på den leden?? kanske är jag som är konstig men jag fattar ingenting av den och tycker faktiskt att den är skittråkig... ett flytt är dock riktigt känsligt och fränt som jag verkligen gillar men inte resten... får helt enkelt komma tillbaka till den när jag är avsevärt mkt starkare så kanske jag ändrar uppfattning om den =)

Sveriges drottningDär står hon, sveriges drottning i sin vakraste vinterskrud och bara väntar på att jag skall komma och bestiga henne!Vackert!

Sämsta helgen

ja nå mkt sämre upplägg kunde jag inte haft det i helgen... första dagen det varit riktigt BRA väder... solen har skinit och det har varit blå himmel, självfallet så jobbar jag hela dagen, direkt jag kommer hem skall zara på en konsert, imorrn kl 0800 skall jag innfinna mig i blåsmark för skyddsvaktsprov, teori och skjutning, sen börjar jag jobba direkt jag kommer hem till kl 1600 på måndag... så ingen klättring är möjlig i det vackra vädret!

Missförstå mig inte nu att det varit "jobbigt" eller "tråkigt" att vara hemma med barnen när zara skall iväg, absolut inte vi har haft en jätte mysig trevlig em/kväll... det är allt annat, jobb och skyddsvaktsutbildning som jag kunde varit utan och klättrat istället... man har ju ganska kraftig abstinens nu när man precis börjat om sen 4 veckors uppehåll
=)
Nog blir man ju sugen när det mörknat till för kvällen men hundberget badar fortfarande i kvällens sista strålar!!

Regn och rusk!

Men 2 hurtiga grabbar infann sig ändå vid foten av Källsberget igår kväll... allt var blött =( dock såg Donkey Kong ändå "nästan klättringsbar" ut så jag drog på mig grejerna och började leda upp för donkey.. jag kan tala om att vissa partier där runt kruxet var grymt spännande, är ju inte bra i knät än så jag ville verkligen inte falla och det var ganska blött just där, men jag lyckades då tillslut ta mig upp och lägga topprep, sen körde vi bara upp ner upp ner tills det var mörkt så det blev ändå en 60m klättring med fokus på teknik och träning... blev i slutändan en riktigt lyckad kväll! tur vi inte stannade hemma =)
allmänt

Har gått i djupa funderingar ett tag nu rörande min bouldervägg i garaget... altså det är nämligen så att nu hipps vipps tror jag inte att det blir att bila upp garagegolvet... (jag vet mr. velare nr.1) men det är först och främst så att jag har faktiskt inte råd att bila upp, gjuta isoleringsbetong och sen gjuta sula på det + då kostnaden för själva väggen... så jag beslutade mig som så för att bygga en vägg på befintligt material, försöka göra det billigt och sen om jag märker att jag använder väggen hela tiden så är det ju bara skruva ner den och bila senare, materialet till väggen finns ju kvar omän jag då får köpa lite extra... men skall jag vara så bygga en vägg i vinter så är det denna lösning som är rimligast.....


Till något helt annat så är Älvsbyklättrarnas logotyp nu spikad och jag tycker sj att det blev en riktigt fin logga:Nog blev den väl helt ok?
(Ett STORT tack till min underbara bror som hjälpte mig med loggan)


Sen imorrn så blir det klättring på källsberget om vädret tillåter annars blir det att fara till Boden och hälsa på Anders, kolla lite utrustning och köra en session på hans bouldervägg,

ALL KLÄTTRING ÄR BRA KLÄTTRING!

Källs!

Så äntligen kom den dagen när jag kände att nu kanske det ändå är dax att börja om! inte känns det ju helt 100 i knät men jag försöker som ta det lite piano, sen kan man ju inte vänta huuuur jävla länge som hellst!
Var ju som taggad att prova mina nya solution dojjor oxå.. fy F*N vad dom sitter thigt! haha, kunde klättra ett tag sen var allt jag tänkte på smärtan i fötterna, men dom måste ju klättras in och gå ut sig lite så kommer dom bli hur bra som hellst!

Dock har jag ju inte klättrat nu på hela 4 veckor och det kändes som jag aldrig klättrat förut i hela mitt liv, jag har ingen styrka alls i fingrarna, jag fick ont direkt (i fingrarna då) jag har inget flås... känns som jag tappat absolut allt jag byggt upp i sommar =( men man får hoppas att man kommer igen fort

Körde donkey som uppvärmning och jag var tvungen att hänga och vila.... vi körde actionman som var blöt här och där, sen körde vi paparazzo elefanten... vad är det för en led egentligen??? den som satte graden måste vara kung på crimpa! den är känslig, mkt små crimpar hela vägen, svårt att hitta fotplaceringar.. men skit samma att det gick über kasst idag jag har då fått klättra =)
Skorna var så thigta att huden på stortån har veckat sig innåt och på gränsen till trycksår på pektån =)

Tristress...

Man har inte mkt att göra när man är skadad och det gäller att få tiden att gå, det är ju självklart helt underbart och härligt att få umgås med sin familj å sina barn, men man är ju en fysisk människa så det börjar fort att krypa i kroppen, det är som att man måste tömma sin energi då och då =)

i brist på annat så har jag faktiskt försökt vara ute så fort det har regnat lite mer för att testa mina nya kläder och hur mkt vatten dom släpper igenom, dock så har det som bara pissregnat hela tiden så inget direkt skyfall, altså har det varit lite svårt att avgöra hur fort dom läker igenom =)

men hur som hellst så har jag då beslutat att till veckan så skall jag lite smått börja om å pröva klättra lite så får man se vad knät säger, hoppas att det funkar!!!

en kväll på Källsberget!

Ikväll var jag till källsberget som den eviga säkraren, kände att jag var i absolut behov av att få komma ut, andas frisk luft och bara befinna mig vid klippan, jag klättrade ju ingenting utan var bara som säkrare, jimmy och gänget skulle komma från luleå men dom dök aldrig upp, kanske var för dåligt väder, men Jag, Anders å Robban kämpade på i regnet (eftersom det är så överhängande så är många av lederna helt torra)
Robban är riktigt nära att sända actionman nu, det är absolut inte långt bort! Anders är nära att sända donkey kong! alla är så himla nära nu så det är skitskoj att vara där och vara med dom omän man inte kan klättra sj!
Tyvärr så gjorde Anders den där sista rundan som man aldrig skall göra... han gick upp för att lägga upp en heelhook och ta sig förbi kruxen och då smäller det till i nån muskel i hans rumpa så man får hoppas att det bara var en sträckning och att han är tillbaka så fort som möjligt och att det inte är nå mer allvarligt... källsberget kan ju inte ta 3 av våra klättrare då finns det inte många kvar i våran lilla grupp.....

jaha???

hämtade posten från brevlådan igår och blev överlycklig för där låg mina alpinistböcker som jag beställt, sliter upp förpackningen och detta var vad som låg där i:
tror ni jag blev nå förvånad när en av böckerna är en kortlek!?!? jag har beställt fel! men ganska kasst av cdon tycker jag för kortleken står som "pocket" och inte tänkte jag att det stod "deck" i slutet av boktitteln... jaja man får ju skylla sig sj för att man inte är uppmärksam.
pratade me Anders idag, så jag skall fara dit nån kväll nån gång å gå igenom lite av varje, bla vilka böcker som kan vara värda att läsa!
sen börjar jag faktiskt känna mig lite bättre nu! jag vågar inte hoppas nånting, det kan ju vara för att jag äter 6 tabletter voltaren varje dag, men förhoppningsvis så blir det bättre och bättre!

en liten film

Som jag klippte ihop från min vistelse i Gaisenjarga


Demensen börjar komma...

Ja jag har ju vetat det länge och märkt att minnet blir sämre å sämre för var dag som går, och jag är kanske 20% gråhårig nu... jag börjar helt enkelt bli gammal och ber därför om ursäkt för att jag inte skrivit om när jag hämtade min underbara dotter på dagis i onsdags!

Jag kommer dit och hämtar hon och fröken säger: ja du johan, snacka om att din dotter gillar att klättra! jaha säger jag? jo hon har varit på klätterväggen mest hela dagen och övat =) haha så himla söt dotter jag har som vill bli som mamma och pappa, så jag var ju tvungen ha en liten sva session med hon innan vi for hem =)


Himla duktig!


Sen idag har jag varit och köpt voltaren som jag tänkte ta dubbel dos av i en vecka för nu är jag helvetes less på att ha ständig värk i knät och tänker att det kan vara en god idé att trycka i sig lite aniinflamatoriskt, det är ju 2,5 veckor sen jag gjorde illa mig och nu vill jag det skall bli bra igen så man hinner ut och klättra innan snön kommer!!


leveransen har kommit!!

Ja jävlar va prylar jag har samlat på mig nu! Men nu är det garanterat köpstopp ganska många månader framöver =( men nu börjar jag ha i stort sett det mesta som jag akut behöver inför vintern... saknar bara handskar och skalöverdrag men jag får klara mig tills vidare med det jag redan har!

Vart ju som rena rama julafton delux igår när jag for till källsberget för att hämta paketet med grejerna som Anders fått hem från england. Sen kom ju även Jimmy, våran kära skoförsäljningsgubbe dit och krängde på mig ett par solutions =)

Ja allt passade även som ett smäck och jag är så sjukt nöjd nu över allt jag köpt omän det har ruinerat mig för LÅÅÅNG tid framöver, men det får helt enkelt vara värt varenda krona!
Min Primaloft jacka ihop packad
så ser den ut på mig, den är av märket outdoor research
Softshell byxor från The North Face Summit Series
Förstärkta där det behövs!
Och det är ju såklart en tvättäkta bajslucka på dom oxå! =) inte att förakta
Mina "nya" begagnade storskor!
Förhoppningsvis skall dom hålla tårna någorlunda varma i vinter, hoppas då ivf =)
Och mina nya solutions som skall ta mig till nya höjder!
hoppas bara knät blir bra så jag hinner testa dom i höstens sändarväder!

Taggad!

jag är så sjukt taggad inför vintern! tror det kommer bli den bästa vintern någonsin! jag kommer göra grejer som jag drömt om att göra i flera år men som aldrig blivit av! det är ju en väldigt knepig sport, det är inte riktigt så att man sitter ett grabbgäng på en fest å säger: nån som är sugen på isklättra eller bestiga ett berg? visst hälften av alla kanske säger ja fan va fränt de gör vi, men när det väl kommer till kritan så är det ju ingen som vill egentligen... bara det att man måste införskaffa vissa grejer som kostar ganska mkt pengar avskrämmer folk! därför är jag så glad nu att jag hittat likasinnade som känner samma som mig, jag har äntligen möjlighet att göra det som legat begravt innom mig under så lång tid...
Man måste vara en speciell sorts människa för att inse tjusningen med detta!
äventyret, kamratskapen, planeringen och lyckan av att genomföra det man ville
eller ivf göra så gott man kunde, vädret tillåter ju inte alltid ett lyckat push

(hoppas bara inte det bli så HÄR kallt i vinter)

RSS 2.0